Care sunt plățile care trebuie făcute? Cum se fac aceste plăți?
Subiectul banilor e întotdeauna unul sensibil și mai greu de abordat. Aici aveți câteva sugestii pentru a face realizarea plăților mai ușoară. Deasemena, pentru mai multe informații „neprețuite” puteți citi și articolul despre Buget. Unele elemente trebuie achiziționate înainte de nuntă, iar pentru altele (din fericire) se plătește un avans înainte de nuntă, cu plata integrală urmând după nuntă. Pentru a rămâne organizați e bine să pregătiți câte un plic pentru fiecare categorie (cu numele furnizorului scris frumos și lizibil pe el). Verificați dacă conțin suma corectă, de fiecare dată, înainte de a plăti. Astfel, când vine vremea să faceți plata, va decurge elegant, veți avea totul la îndemână și nu vă veți încurca.
Avans cu Plata Integrală după Nuntă În general sunt acestea prezentate, dar trebuie să discutați detaliile de plată cu fiecare furnizor în parte, pentru a nu avea surprize neplăcute și a evita situațiile stânjenitoare. Avansul poate fi oferit mai informal (banii direct în mână), dar pentru plata finală (suma mai mare) e frumos să aveți pregătit plicul. Locația (închirierea, ospătarii, șeful de sală, barmanul) Fotograf Videograf DJ / Formație Florărie Cofetărie
Plata de după nuntă poate avea loc chiar la sfârșitul petrecerii (în cazul locației), a doua zi (în funcție de preferințele furnizorilor) sau chiar săptămâna în curs (după obiceiul furnizorilor sau încrederea pe care le-o inspirați). În cazul în care plata pentru locație se face în seara nunții (sau dimineața), chiar după petrecere, dacă nu aveți suma totală gata pregătită în plic dinainte, va trebui să căutați subtil prin plicurile din cutia de dar pentru a o completa. Ajută să aveți una sau două persoane de încredere alături pentru a nu vă încurca (cele câteva pahare de șampanie de la petrecere nu vor fi în avantajul vostru). Nu uitați să notați pe plicurile de dar suma pe care ați luat-o, eventual și de la cine era primită, pentru a putea ține evidența mai târziu. Dacă plata se face după ziua nunții (într-o dată stabilită cu furnizorii) aveți timp să pregătiți plicurile cu plăți frumos, după ce v-ați odihnit și ați reușit să treceți în revistă conținutul cutiei de dar.
Plata pe loc (înainte de nuntă) Verighetele Unele Băuturi Ținutele Mirilor Biserica Căsătoria Civilă și Masa la Restaurant Cadourile pentru Invitați Papetărie (Invitații, Meniu, Numere de Masă etc.)
Încă din primul moment în care începeți să vă planificați nunta veți avea o idee despre suma aproximativă pe care o veți avea în buget. Al doilea pas, după ce v-ați imaginat nunta ideală și v-ați hotărât ce fel de nuntă vreți, e să vă împărțiți bugetul pe categorii, în funcție de prioritățile și preferințele voastre. Așa vă veți da seama de suma de care veți avea nevoie pentru a face plățile înainte de nuntă și vă veți putea pregăti din timp. Nu uitați să alocați și un fond de urgențe, pe care să îl folosiți pentru cheltuieli neprevăzute, pentru a nu rămâne descoperiți. (În Dosarul de Planificare pentru Nuntă pus la îndemâna clienților The Event Boutique, aveți lista completă cu elementele care trebuie luate în considerare în stabilirea bugetului și un grafic cu o sugestie pentru distribuirea procentajelor din buget pe categorii, care să vă ajute să rămâneți organizați.) Pentru a realiza plățile către furnizorii de servicii și produse pentru nunta voastră într-un mod elegant trebuie (ca pentru orice altceva) să fiți organizați și pregătiți din timp. Aflați cât de repede care sunt costurile finale și programele de plată și rețineți-le. Comunicați pe parcurs cu furnizorii, legat de posibilele variații de preț. Pregătiți plicurile pentru toate cât mai din timp și verificați dacă conțin suma corectă înainte să le oferiți. Astfel veți fi siguri că realizarea tuturor plăților va decurge lin și fără bătăi de cap.