top of page
Writer's pictureThe Event Boutique

Cum se aleg Florile pentru Nuntă


Cum se aleg florile pentru aranjamente, buchete, butoniere și alte accesorii florale? Cum se aleg tipurile de buchet și aranjamente? Care sunt elementele care trebuie luate în considerare?

Buchete, Aranjamente și Accesorii Florale (* detaliate în Dosarul de Planificare)

Pentru început e bine să aveți câteva imagini cu buchete sau aranjamente care vă plac, florăreasa vă va putea da detalii despre tipurile de flori și disponibilitatea lor. Aveți la dispoziție o multitudine de imagini ca inspirație pe categorii de culori pe pagina de Pinterest TheEventBoutique-Inspiration.

Veți ajunge să cunoașteți câteva tipuri de flori, categorisite pe culori și lunile când sunt disponibile în florării, tipuri de buchete sau aranjamente florale (rotund, manual, aromat, buchețel, de prezentare, semilună, tip grădină, cascadă, unifloral, balerină, compus, beidermeier, toscan, iernatic, arhitectural, alternativ), pentru a ști cât mai bine ce să alegeți.

Prima selecție va fi în funcție de disponibilitatea florilor în perioada anului în care va avea loc evenimentul (unele tipuri de flori sunt disponibile doar în anumite perioade, în perioada rece crește costul florilor). Apoi vor rămâne opțiuni legate de paleta cromatică (nu toate tipurile de flori există în toate culorile), de locație (florile mai sensibile nu rezistă în plin soare, într-o locație extrem de elegantă nu se vor potrivi aranjamente cu flori de câmp) și de tipul de nuntă (la o nuntă rustică nu se vor potrivi aranjamente arhitecturale, ci mai degrabă naturale, tip grădină).

După ce vă dați seama ce tipuri de flori se potrivesc cu tipul vostru de nuntă, locația, perioada anului, cromatica aleasă și, nu în ultimul rând, preferințele personale, se face o listă cu opțiunile potrivite conform bugetului. Aici florăreasa vă poate ajuta cu sugestii de alternative mai accesibile (ca disponibilitate și cost).

Concentrați-vă pe punctele de interes: buchet, butoniere, prezidiu, în jurul altarului de la ceremonie, care trebuie să iasă în evidență, lăsând celelalte elemente să joace un rol secundar. În general buchetul miresei e cel mai deosebit, cu florile cele mai speciale, așa că ar trebui să alegeți prima dată florile și aspectul lui. Apoi buchetul nașei, buchețelele sau corsajele domnișoarelor de onoare, butonierele pentru mire, naș și cavalerii de onoare sunt create pentru a fi în ton cu buchetul. Abia apoi se aleg aranjamentele pentru prezidiu, pentru mesele cu invitați și alte aranjamente sau accesorii, care pot fi constituite din flori mai puțin pretențioase, dar cu un efect la fel de deosebit.

Așadar, alegeți florile de care v-ați îndrăgostit pentru buchetul de mireasă, similare (dar nu la fel de costisitoare) pentru celelalte buchete, butoniere sau accesorii și lăsați florăreasa să vă sugereze flori care poate nu le-ați fi luat în considerare pentru aranjamente, păstrând pentru toate aceelași ton, stil și paletă cromatică pentru un aspect unitar.

120 views0 comments
bottom of page