Cum se aleg domnișoarele miresei? Care e diferența dintre domnișoarele miresei și domnișoara de onoare? Câte domnișoare de onoare trebuie să existe la o nuntă?
Domnișoara de Onoare și Domnișoarele Miresei
Domnișoara de onoare este ajutorul principal al miresei în toată organizarea și în ziua nunții. Domișoarele miresei împart atribuțiile legate de organizare între ele. Ele pot fi prietene, colege, surori, verișoare și viitoare cumnate. Când vă alegeți domnișoarele trebuie să luați în calcul nu doar apropierea și prietenia dintre voi, dar și disponibilitatea lor în a vă ajuta cu responsabilitățile organizării unei nunți. Desigur, ele pot fi alese și numai formal, doar pentru prezența lor în ziua nunții.
Totuși, dacă aleg să își ia responsabilitățile în serios, ar trebui să fie alături de mireasă și să o ajute pe tot parcursul planificării și organizării nunții. Organizează petrecerea burlăcițelor sau wedding shower-ul. O ajută pe mireasă cu proiectele handmade, alesul rochiei, cu decoratul sălii și al mașinii mirilor. Iar în ziua nunții o ajută pe mireasă să se pregătească și au grijă ca invitații să se simtă bine. După ce nunta se sfârșește, rămân pentru a ajuta la adunarea decorul. Domnișoara de onoare le organizează pe celelalte domnișoare, le atribuie responsabilități potrivite calităților lor și le menține informate. (Pentru o listă cu atribuțiile lor, citiți și articolul despre Persoanele cu Importanță specială la Nuntă)
Pe scurt, domnișoarele miresei, în frunte cu domnișoara de onoare, o ajută pe mireasă cu tot ce pot în organizare și în ziua evenimentului.
Grup mare Poate fi constituit din toate prietenele, colegele, surorile, verișoarele și viitoarele cumnate. Are sens când aveți un grup mare de prietene și rude, din care nu puteți selecta. Astfel, veți avea și mai mult ajutor în organizare, proiecte handmade și în ziua nunții. Cu cât vor fi mai mulți invitați la nuntă, cu atât e nevoie de mai mult ajutor în ziua evenimentului.
Grup mic Format doar din cele mai apropiate persoane, se evită conflicte de opinie, coordonarea programelor tuturor e mai ușoară, se mai taie din costuri (buchete, transport, cadouri).
Având în vedere toate considerentele expuse, doar voi puteți decide dacă vreți un grup mic sau mare de domnișoare, dacă aveți nevoie de ele pentru ajutor sau doar le doriți alături în ziua nunții.
Ar putea să vă intereseze și articolele despre Bridal Shower vs. Bachelorette Party și Idei de Jocuri pentru Bridal Shower